A közösségi média hatékony használata

Sok vállalkozó barátomtól és ügyféltől hallom, hogy nehéz egyszerre több platformot tartalommal ellátni. Egyszerűen nincsen rá kapacitásuk, hogy mindenhol teljesítsenek, viszont szükséges lenne, hiszen a konkurencia is több csatornán keresztül kommunikál…

„Biztos van marketingesük csak erre a célra” mondják.

Tanácsot kérnek tőlem, végül ledöbbennek, mert a megoldás túl egyszerű.

A modern vállalkozók nagy kihívása, hogy hogyan tartsanak lépést a közösségi média folyamatosan növekvő igényeivel. Jelen lenni több platformon – mint az Instagram, LinkedIn, Facebook, Pinterest, és TikTok… stb. – jelentős idő- és erőforrás-igényt jelent, valóban. Ennek ellenére az a felfogás, hogy minden csatornára egyedi tartalmat kellene gyártani, téves. Az okos tartalom-megosztás stratégiája az, hogy az egyszer már elkészített tartalmakat felhasználjuk több platformon is, ezzel időt és energiát takaríthatunk meg.

A kulcs az optimalizálásban rejlik.

Minden csatorna különböző formátumú és stílusú tartalmakat igényel. Például a képarányok, linkek, hashtag mennyisége és a tartalom hossza mind-mind adaptálást igényelnek.

A Canva és hasonló eszközök segítségével könnyedén alkalmazkodhatsz a különböző formátumokhoz, néhány kattintással és egy kis után igazítással, már készen is vagy. (ilyen szempontból nekem az említett Canva hatalmas segítség, sőt még előfizetnem is megérte rá).

Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy kevesebb erőfeszítéssel, de mégis hatékonyan kommunikálj a különböző közösségi média felületeken. A lényege, hogy a tartalom megfeleljen minden egyes csatorna specifikációjának, miközben megőrzi az eredeti üzenetét.

Ez a stratégia különösen hasznos azok számára, akiknek korlátozott forrásaik vannak, és nem engedhetik meg maguknak, hogy külön marketingeseket alkalmazzanak csak erre a feladatra.

Meg hát valljuk be, az a frankó ha te saját magadnak gyártasz tartalmat!

Az egyszerűség és hatékonyság sokat fog segíteni neked abban, hogy eredményesen és költséghatékonyan építsd a márkádat a digitális térben.

Ugye, hogy mennyire egyszerű? Átgondolt stratégia és eszközök, és máris egy megírt posztból 15 perc alatt lesz klassz poszt akár 5-6 különböző platformon… Tá-dám! 🙂

Mutatom:

Nagy-Kozma Aletta
Aletta Focus Marketing