Autentikus rajongás: Ed Sheeran és a Heinz Ketchup emlékezetes reklámja

A Heinz reklám Ed Sheeran-nal az átlagemberrel való azonosulás erejét használja ki, bemutatva az énekest, ahogyan egy étteremben a gourmet szószokat a Heinz ketchupra cseréli. A reklám hitelességét növeli, hogy Sheeran maga volt az ötletgazda, és a humorral, egyszerűséggel, valamint az influencer marketing hatékony alkalmazásával közelíti meg a közönséget. Ráadásul az énekes karján lévő Heinz Ketchup tetoválás még inkább erősíti a márka és az énekes közötti valós kapcsolatot.

Miért ez a Heinz reklám az egyik kedvencem?
Mert Super posh! 😎 Ja és mert zseniális is. 🤗

Mert tökéletes példa arra, hogyan lehet hatékonyan kihasználni a hírességek és a márka közötti valós kapcsolatot a marketingben.

A reklám története egyszerű, mégis erős. Láthatjuk Ed Sheeran-t, aki nem csak egy világhírű énekes, hanem nyilvánvalóan egy Heinz rajongó is, ahogyan egy elegáns étteremben lecseréli a gourmet szószokat a Heinz ketchupra.

Ez a reklám az átlagemberrel való azonosulás erejét használja ki, amivel közelebb hozza a márka élményét a mindennapi emberekhez.
A reklám ráadásul vicces és emlékezetes, ami a híresség személyének köszönhető. A humora, az egyszerűsége, és Ed Sheeran autentikus rajongásának bemutatása miatt ez a reklám nagyszerű példa arra, hogyan lehet az influencer marketinget hatékonyan alkalmazni.

Az üzenet világos és egyértelmű: a Heinz ketchup mindig ott van, hogy feldobja az ételt, bárhol is vagyunk. ☝

Az, hogy Ed Sheeran önmaga volt az ötletgazda, még inkább megerősíti a márka és az énekes közötti kapcsolatot, és emeli a reklám hitelességét. A végén pedig még egy csavar is van, amikor megjelenik az üzenet: „Ez történik, ha Ed Sheeran írja a Heinz reklámot”.

Szóval a reklám tökéletesen ötvözi a humor, a hitelesség és a termék közvetlen bemutatásának elemeit, ami növeli a márka ismertségét és közel hozza azt a célközönséghez. Tehát funkcionál!

Meg hát mitől is lehetne hiteles az influencer választás, minthogy az énekes karján egy Heinz Ketchup tetoválás is van? 😏 Ez már tényleg csak cseresznye a tortahabon!