VOL2. A tartalmaim AI szemmel

Merülj el velem egy újabb kalandban, ahol a tengr.ai most a tartalmaimra fókuszálva ad visszajelzést a személyes márkám esszenciájáról.

Milyen karakter vagyok az alapján, amit a digitális világ rólam lát?

VOL2. Folytassuk a tegnapi kalandunkat: Az AI ismét profilozott engem…

Tegnap egy izgalmas útra indultunk, ahol megfigyeltük, hogyan formál képet az AI a LinkedIn bemutatkozóm alapján. A képek, amiket kaptam, meglepően pontosan tükrözték azt a karaktert, amit képviselek. Talán egy picit keményebb, mint amilyennek gondolom magam. De úgy tűnik, az adatlapom ezt sugározza.

Ma tovább mélyedtem a személyes márkám esszenciájában. Ma azt kértem a tengr.ai-tól, hogy vonatkoztasson el az adatlapomtól és koncentráljon kizárólag a tartalmaimra. Ki az, akit a cikkek mögött lát?

Az eredmény? Egy még inkább szimpatikus kép: egy fiatal(abb), mosolygós nő, aki hitelességet és jókedvet sugároz, miközben összefont karokkal és elegánsan áll. Elég laza, legalábbis sokkal lazább, mint tegnap.


A karakter, aki ma visszaköszönt rólam, még élénkebbnek és élettel telibbnek tűnik. A barna szemek és a barna haj továbbra is megmaradtak…

A cikkjeim által generált karakter teljes mosollyal, de mégis határozott álláspontot képviselő összefont karokkal azt sugallja, hogy nem csak vidámság van bennem, hanem tudás és az eltökéltség is.. És bár az AI visszajelzéseit jó érzés fogadni, a valódi öröm és büszkeség számomra mindig az lesz, amikor a hús-vér emberek számára lehetek hasznos, érdekes és értékes.

Ez a kis virtuális kísérlet nem csak szórakoztató, hanem megerősítést is jelent számomra abban, hogy az online világban általam közvetített kép valóban összecseng azzal, aki valójában vagyok. És bár egy AI által alkotott kép sosem fogja felülmúlni a valódi emberi kapcsolatok mélységét és gazdagságát (ez egyértelmű, nem is kell részletezni), inspiráló visszajelzés lehet arról, hogy a digitális lábnyomunk hogyan ölt testet egy MI szemén keresztül.

Ez a virtuális tükör segíthet, hogy reflektáljunk: vajon tényleg azt sugározzuk-e, amit szeretnénk? Az AI által kreált képek arra emlékeztetnek, hogy legyünk tudatosak a saját márkánk építése során, legyen szó akár egy profilképről, egy blogbejegyzésről, vagy éppen a mindennapi interakcióinkról.

Végső soron a technológiai újdonságokkal való játék mellett az igazán fontos az a hatás, amit másokra gyakorlunk. Ahogy a képeken is látható, a mosolygós, hiteles és jókedvű karakterem az AI szerint egybecseng a cikkeimben közvetített hangnemmel, ami megerősít abban, hogy továbbra is ezen az úton járjak. Meg hát nem is tudnék más úton járni, azért kihasonulni csak nem kellene plusz 3 like-ért, ugye? 🙂

Mit gondoltok, mennyire fontos, hogy az online jelenlétünk tükrözze a valódi énünket? És vajon mennyire bízhatunk egy AI véleményében, ha a személyes márkánk építéséről van szó?

Várom a véleményeket, és ne felejtsétek el, hogy az AI csak egy eszköz a sok közül, amit a modern korban használhatunk! De az igazán fontos az, hogy mi legyünk hitelesek és önazonosak, és érezzük jól magunkat! 😉

Nagy-Kozma Aletta