AI Promptolás

Ez nem csak arról szól, hogy megtanuljuk, hogyan „beszéljünk” a mesterséges intelligenciával; hanem arról is, hogy rádöbbenjünk, mennyire kreatívak tudunk lenni, ha elengedjük magunkat és hagyjuk szárnyalni a képzeletünket.

Mikor kísérleteztél utoljára az AI képgenerátorokkal? Én nemrégiben vettem elő a „kedvenc ételeim” témát – pizza, hamburger, arrabiata, koktélok, a legcukrosabb szénszavas üdítők… és persze, a mindenható jégkrém.

Miután órákat töltöttem el a tökéletes promptok gyakorlásával, rádöbbentem, hogy bár az ízlésem lehet, hogy tömegízlés (legalább egyszerű engem meglepni), az AI pontosan képes visszaadni azt, amit kérek – lélegzetelállítóan pontosan és gyönyörűen.

Az igazság az, hogy az AI csak annyira jó, amennyire a beleölt munka minősége és mennyisége.

Bár ez szerintem minden szakterülettel így van…

Viszont! Ha szórakoztató, érdekes és személyes témákat választasz, a tanulás játékká válik. (így szokott az én profilomban Marty McFly drive thru átvétellel Burger King-be járni a De Lorean-nel vagy Harry Potter szelfizni a Roxfort erkélyéről, miközben a fagyi olvad a kezében és Piton éppen arra készül, hogy nyakonvágja…). Ja, nálam sok minden megtörténik éjszakánként, amikor elkap a flow.

🚀 Ez nem csak arról szól, hogy megtanuljuk, hogyan „beszéljünk” a mesterséges intelligenciával; hanem arról is, hogy rádöbbenjünk, mennyire kreatívak tudunk lenni, ha elengedjük magunkat és hagyjuk szárnyalni a képzeletünket.

A promptolás művészete elképesztően fontos, nem is tudom szavakba önteni, mennyire. Itt kezdődik minden. ✍️ Ne feledkezz meg róla, hogy pontos, részletes leírást adj, hogy az AI a lehető legjobb eredményeket hozhassa neked. Legyen szó egy gourmet élményről vagy egy egyszerű naplementéről, a részletek számítanak! (na és akkor van aki még azt mondja, hogy AI használatakor elfelejtünk gondolkodni…?)

Mint amikor megtervezed a szobádat… színek, minták, formák… anyagok, hangulat…

Tehát, a következő AI kalandodkor emlékezz rá: a kérdésed minősége meghatározza a válasz minőségét. Persze hülye kérdésre hülye válasz – de ez megint csak nem új infó. 🙂

Legyél kreatív, legyél bátor, és legfőképpen: élvezd az utazást, azt, hogy új ismereteket szerzel és hogy minden őrült, zseniális gondolatodat pár perc alatt viszont láthatod fotón de akár videón is!

Jujj de izgalmas!
Na akkor mutatom a kedvenc kajáimat, amik valószínűleg az emberek 99%-ának a kedvencei – tömegízlés, de hát ha egyszer ennyire finomak…